Home - Ceilings, Partitions & Boards - Multi-million pound office refurbishment gets ‘ceil’ of approval

Multi-million pound office refurbishment gets ‘ceil’ of approval

Armstrong Ceiling's wood-effect metal baffles used for the first time in the UK

Marking the first use in the UK of its wood-effect metal baffles, Armstrong Ceilings has had a hand in a £3.9 million office refurbishment.

The manufacturer’s VP-500 vertical metal baffles with a US Walnut finish was specified by BPR architects for Blake House (formerly Teal House), a three-storey office building on Cowley Business Park.

The 300mm-high metal baffles bring a contemporary linear aesthetic to a new lobby extension and refurbished main stairs alongside 2,800m2 of Armstrong’s 600mm x 600mm metal MicroLook tiles in a Prelude 15mm grid in the open-plan office areas, Armstrong’s Drywall Grid System (DGS) for plasterboard ceilings in staircase areas, and Ultima+ Vector 600mm x 1200mm mineral tiles on a 24mm grid in the core areas.

Ross McMahon, BPR project architect said: “We used Armstrong’s wood-effect metal baffles in the new lobby extension. They soften the acoustics in the lobby and the timber effect brings the outside environment of trees inside the building. They also matched the walnut finish with ‘real’ wood used in the interior such as the doors, reception desk and hand rails.”

www.armstrongceilings.co.uk