Getting on top at The Crick

This new building, designed to achieve a BREEAM ‘excellent’ rating by architects from HOK with PLP Architecture, is one of Europe’s largest biomedical research centres. Once complete, it will accommodate some 1500 staff including 1250 scientists.

The building is equipped with a vast array of specialist, highly sensitive plant and equipment, much of it located at roof level.

Levolux worked with the project design team to develop a custom roof screening solution, to satisfy challenging project-specific requirements. The resulting solution extends 160m in length and 80m in width, and reaching up to more than 43m above street level.

In total, Levolux designed, fabricated, supplied and installed almost 2400 screening fins. The fins vary in size, with widths ranging from 150mm up to 750mm and lengths of up to 9 metres.

Over 800 custom-built solar panels have been incorporated into more than 420 of the Glass Fins, fixed to south-facing sections of the roof.

www.levolux.com